, Genel

İşveren Teşviki Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından istihdamı arttırmaya yönelik İşverenlere verilen mali desteklere teşvik denir. Belirli kriterleri taşıyan şirketlere, işsizleri istihdam etmesi sonucu belirli süreleri kapsayan ve belirli tutarlarda prim, vergi veya ücret destekleri sağlanmaktadır. İşverenlere sağlanan teşvikler ağırlıklı olarak İŞKUR tarafından verilmektedir. Bu teşvikler SGK’nın İşsizlik Sigortası Fonu’ndan finanse edilmektedir.

Sanal ve Hazır ofisin öncü firması Corpneed sosyal sorumluluklarının yanı sıra, müşterilerine mali açıdan destek olabilmek adına bilgi paylaşımına özen gösteriyor. Bu bağlamda bu yazımızda sizlere istihdam teşvikleri hakkında bilgi vereceğiz.

Bilindiği üzere Türkiye’de çalışan istihdamını arttırmak ve işsizliği düşürmek adına birçok çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmalar, özellikle genç ve kalifiye nüfusun istihdamını arttırmaya yönelik devlet tarafından çıkartılan teşvikleri içermektedir. İşgücü ve beyin göçünün tersine döndürülesi için üreten işgücüne ihtiyaç vardır.

Şirketler özellikle 2020 yılında ortaya çıkan pandemi sebebiyle ekonomik açıdan zorunlu tasarruflara gitmek durumunda kaldılar. Ofis maliyetlerini düşürmek amacıyla sanal ve hazır ofislere yönelen şirketler, personel maliyetlerini düşürmek adına işveren teşviklerini yakından takip etmeye başladılar.

Bu bağlamda, işverenlere sağlanan bazı önemli teşvikler hakkında başlıkları şu şekilde sıralayabiliriz.

Teşvikin Adı Kanun Maddesi
Artı İstihdam Teşviki 4447 sayılı kanun 28. madde
Kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi               olanların istihdamı teşviki 4447 sayılı kanun geçici 10. madde
İşsizlik ödeneği alanların istihdama yönelik teşvik 4447 sayılı kanun 50. madde 5.fıkra
İlave istihdam teşviki 4447 sayılı kanun 19. madde
İstihdama dönüş desteği (prim desteği) 4447 sayılı kanun 27. madde
Normalleşme desteği 4447 sayılı kanun 26. Madde
İstihdama dönüş teşviki (geçici işgücü desteği) 4447 sayılı kanun 27. Madde

Post Your Thoughts

Gönder
Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz?

Sizi Arayalım!

    Adınız Soyadınız

    E-posta Adresiniz

    Telefon Numaranız

    Ofis Türü

    Kişisel verilerinizin gizliliği ve korunmasına önem veriyoruz. Doldurduğunuz form ile kişisel verileriniz işlenecektir. Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili aydınlatma metnimize buradan ulaşabilirsiniz. Sayfa linki